7. feb, 2020

Actie met de taxi

 

 

Op diverse manieren proberen we de laatste jaren al onze reis naar La Gomera te ondernemen. Dit omdat het best wel een ingewikkelde reis is. In één dag is het eigenlijk een te lange reisdag en als je er 2 dagen over wil doen heb je weer te veel hang en verliesuren onderweg.
Als we met de auto naar Schiphol gaan moet deze voor twee maanden worden geparkeerd op de Schiphol parking waar je dan zo’n € 300,00 aan kwijt bent. Ga je in een hotel bij Schiphol overnachten, kun je hier vaak je auto voor ‘n redelijk bedrag achterlaten, wat bij de prijs is inbegrepen. Eén ding is duidelijk, om te vluchten voor de kou in ons landje moet je er wel iets voor over hebben. Voor déze reis had ik een mooi schema uitgezocht met de bus, waarbij ik wel moet zeggen, met een ietwat krappe overstap van de ene op de andere bus maar weer een ruime aansluiting op de trein. We hebben een overstaptijd van twee minuten op het busstation en wetend dat je om het gehele busstation rond te lopen niet meer dan twee minuten nodig hebt, moet dat toch gaan lukken. De overstap van de bus op de trein is tien minuten en dan kun we onderuit gezakt met een krantje rustig wachten tot de trein stopt op station Schiphol, waar we dan nog ruim twee uur de tijd hebben voordat ons vliegtuig gaat vertrekken.
Die ochtend moeten we wel de eerste bus hebben die al om vijf minuten voor zeven langs komt. (het is zaterdag). Omdat wij  niet zo vaak met het openbaar vervoer reizen willen we graag op tijd bij de halte staan om vooral de bus niet te missen. Door alles op heel zeker te doen, staan we dus om vijf minuten over half zeven in een stille Dorpstraat bij een temperatuur van nul graden (aan de overkant van de straat hangt bij een makelaarskantoor een klok annex thermometer die ons om de tien seconden laat zien hoe laat het is en hoe koud het is). Doordat je elke minuut de klok ziet verspringen duurt twintig minuten bij nul graden in een stille donkere Dorpstraat best wel lang. Als de klok op 6.57 staat (drie minuten te laat) stop er een minibusje bij de halte. Zoals verwacht, zit er behalve de chauffeur (een, waarschijnlijk uit vervlogen tijden hippie man met lang grijs haar, van achter bij elkaar gebonden met een elastiek) niemand in het busje en nadat wij onze koffers en onszelf hebben geïnstalleerd, vertrekt het busje. We moeten deze handelingen verrichten bij het licht van de straatlantaarn omdat er in de bus geen binnenverlichting aan is en ook niet wordt aangedaan door de (hippie) chauffeur.
Op mijn vraag of we bij de overstap niet hoeven uit en in te checken zegt hij dit niet te weten en vertelt ons tegelijkertijd dat dit de eerste keer is dat hij deze rit doet.  Gelukkig zegt hij er achteraan dat hij wel andere ritten heeft gereden en dus niet voor het eerst met de bus rijdt. Iets wat ons maar gedeeltelijk geruststelt. De rit verloopt rustig door diverse dorpjes en we hoeven bij geen enkele halte te stoppen om passagiers in of uit te laten. We hoeven ook niet op letten waar we eruit moeten omdat onze bestemming voor overstap op de volgende bus het eindpunt van de route is. Op een gegeven moment zie ik op het mooi en goed verlichte display voor in de bus dat onze aankomsttijd bij het busstation al twee minuten later is als dat de bus waarin wij moeten overstappen gaat vertrekken. Een beetje ongerust vraag ik aan de chauffeur of dit wel goed gaat komen, waarop hij mij op een geruststellende toon (in de sfeer van hoe een hippie vroeger ‘Relax Man’ zij) antwoordt dat de bus vast wel even zal wachten.
Maar hierdoor zijn we niet echt gerust gesteld.  
De tijd van aankomst bij het busstation loopt op het verlichte display op van twee naar drie minuten en op een gegeven moment zelfs tot vijf minuten. Plots stopt de bus bij een halte en denken wij ‘ook dat nog, zo halen we het nooit meer.’ Maar het is nog erger dan een passagier die moet instappen, de (hippie chauffeur) geeft aan dat hij de weg kwijt is, en dan bedoel ik niet figuurlijk, want daar hebben wij op dit moment geen boodschap aan, maar letterlijk, onze chauffeur is letterlijk de weg kwijt. De overstap kunnen we dus gewoon vergeten. Wat we er voor terug krijgen is een sightseeing toer door een donker dorp om na tien minuten de melding te krijgen van de chauffeur dat hij niet meer weet waar hij is. Waarschijnlijk begint hij nu ook langzamerhand figuurlijk de weg kwijt te raken. Gelukkig weet ik waar we staan en geef hem het advies via de kortste weg die ik hem kan uitleggen naar het busstation te rijden. Gelukkig gaat hij hierop in en na vijf minuten (wel twintig minuten te laat) staan we op het busstation. Hier is het donker, het waait er hard en die temperatuur is ook hier rond de nul graden, net als ons humeur, wanneer we ontdekken dat de bus  die wij moeten hebben niet om het half uur maar om het uur rijdt op zaterdag. Komt er dus op neer dat we de trein wel kunnen vergeten en als we goed rekenen het vliegtuig ook. Daar staan we dan op een donker en koud busstation waar de wind door de kieren van de wachtruimte giert en je overal van alles hoort rammelen. Ik loop nog een keer de bushaltes af om te kijken of er toevallig een alternatief is om via een andere route nog op tijd op Schiphol te zijn en als ik terug kom in de ijskoude wachtruimte heeft Yvonne net een taxibedrijf aan de telefoon die ons belooft binnen een kwartier op het busstation te zullen zijn. We krijgen weer hoop. Op zijn vraag waar we dan naar toe gebracht willen worden zegt Yvonne, ‘dat zien we wel al je hier bent, kom nou maar zo snel mogelijk naar het busstation’.  Binnen een kwartier rolt er een taxibusje het busstation binnen en na de koffers te hebben ingeladen, zegt de enthousiaste chauffeur en tevens eigenaar van het taxibedrijfje, ons op tijd bij de trein te zullen brengen. (misschien had hij nog wel stilletjes gehoopt ons naar Schiphol te kunnen brengen, hij vertelde ons in ieder geval onderweg wel wat dat eventueel zou gaan kosten, voor de volgende keer misschien). Bij aankomst hebben we zelfs nog tijd voor een kop koffie om weer een beetje op te warmen. Na tien minuten vertrekt de trein (wel één trein later en €55,00 armer voor de taxi, dan gepland) en komen we nog op tijd aan op Schiphol.

15-01-2020
Aad Lubbe